Mesut Yılmaz’ın intihar eden oğlu Yavuz Yılmaz’ın “Temporal Lob Epilepsi” hastası olduğu açıklandı.

Yavuz Yılmaz’ın intiharının ardından yeniden gündemde: Temporal Lob Epilepsi hastalığı nedir?

Mesut Yılmaz’ın intihar eden oğlu Yavuz Yılmaz’ın “Temporal Lob Epilepsi” hastası olduğu açıklandı. Doktorunun bu açıklamasının ardından gözler, intihara kadar sürükleyen bu hastalığa çevrildi. İşte “Temporal Lob Epilepsi” hastalığı ve belirtileri.

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz, önceki gün İstanbul Beykoz’daki evinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Yılmaz’ın icra kurulu üyesi olduğu Kent Üniversitesi’nce yapılan açıklamada, Yılmaz’ın hastalığı nedeniyle ağır stres altında olduğu belirtildi. Üniversite’den yapılan açıklamada Yılmaz’ın Temporal Lob Epilepsi hastası olduğu söylendi.

Tombik

YAVUZ YILMAZ’IN İNTİHARINA SEBEP OLAN TEMPORAL LOB EPİLEPSİ NEDİR?

İşte Temporal Lob Epilepsi hastalığı hakkında merak edilenler… Panik nöbeti yapan hastalıklar arasında sayılan Temporal Lob Epilepsi hastalığı ya da kısaca TLE, yetişkin bireyde sıklıkla görülen dirençli durumdaki epilepsi sendromunun adıdır. Temporal lob nöbetler beynin her iki temporal lobundan kaynaklanan nöbetlerdir. Temporal loblar duyguları, savaşma ya da kaçma tepkilerini işler ve kısa süreli hafıza için çok önemlidirler. Bir temporal lob nöbetinin bazı belirtileri, öfori, korku, panik ve deja vu gibi ara sıra ortaya çıkan hisler de dahil, bu işlevlerle bağlantılı olabilir.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks