FETÖ’de “siyasi ayak” hâlâ ortada. Eski TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu.

TRT’yi FETÖ ‘üssü’ yaptı ama dokunulamıyor.

FETÖ’de “siyasi ayak” hâlâ ortada. Eski TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu’nun FETÖ’den 8 yıl hapis cezası alması, gözleri dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e çevirdi. İki iddianamede de Şahin zamanında “TRT’nin FETÖ çifliğine döndüğü” anlatıldı.

Eski TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu’nun FETÖ üyeliğinden 8 yıl 1 ay hapis cezası alması, gözleri 2007-2014 yılları arasında TRT Genel Müdürlüğü yapan İbrahim Şahin’e çevirdi. Ankara Başsavcılığı’nın iki iddianamesinde Şahin döneminde “TRT’nin FETÖ çifliğine döndüğünün” anlatılmasına karşın bu zamana kadar Şahin’e dokunulmaması dikkat çekti. Şahin’in TRT’de yaptığı ihalelerin savcılık tarafından araştırılması da engellendi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da telefonunda ByLock tespit edilmesine karşın Şahin’e takipsizlik kararı vermesi düşündürdü.

Tombik

Devletteki kariyerine kaymakam olarak başlayan İbrahim Şahin, 2002’de AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte bürokraside hızla yükseldi. Ulaştırma Bakanlığı’na geçen Şahin, burada Bakan Binali Yıldırım’ın danışmanı oldu. Bir yıl sonra 2003’te PTT Genel Müdürü olarak atanan Şahin, 2005’te Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı oldu. Binali Yıldırım’a en yakın bürokrat konumuna yükselen Şahin, aynı dönemde özelleştirilen Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine de getirildi.

Sezer veto etmişti

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks