Londra merkezli Lyte Aviation 44 koltuklu VTOL uçağıyla geleneksel hava taşımacılığı .

1000 km menzilli elektrikli uçak: Lyte Skybus

44 yolcu kapasiteli 1000 km menzilli elektrikli uçak: Lyte Skybus.

Londra merkezli Lyte Aviation 44 koltuklu VTOL uçağıyla geleneksel hava taşımacılığı normlarına meydan okuyor. Dikey iniş kalkış yapabilen uçak hidrojen yakıt hücreli tahrik sistemine sahip olacak.

  •  Londra merkezli şirket Lyte Aviation 44 koltuklu VTOL (dikey iniş kalkış) uçağıyla geleneksel hava taşımacılığı normlarına meydan okuyor. Şirketin ilk projesi olan SkyBus büyük bir hava taşıtı olarak tasarlandı.
Tombik

300 km/h hıza ve 1000 km menzile sahip uçak, küçük iş jetlerine benzer bir tasarıma sahip. Uçağın kanatlarında, iç tarafta orta büyüklükte, dış tarafta ise küçük olmak üzere 8 adet pervane bulunuyor.

Döner kanatlarla dikey iniş kalkış

Lyte Aviation’un yenilikçi yaklaşımı dikey iniş kalkış için döner kanatlara sahip olması. Kalkış sırasında kanatlar dönerek pervaneler yukarı bakacak şekilde hizalanıyor. Daha önce bu konsept denense de bu büyüklükte bir uçakta özellikle rüzgarlı havalarda uçağın dengesini korumak zorlaşıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks