Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

La Nina hava olayı koşullarının gelecek 3 ay içinde kendini göstermesi bekleniyor.

Son 60 yılın en soğuk kışı.

164

Son 60 yılın en soğuk kışı: La Nina geliyor, uzmanlar tarih verdi.

Son 50-60 yılın en soğuk zamanlarından biri olacağı öngörülen La Nina için Dünya Meteoroloji Örgütü’nden (WMO) yeni uyarı geldi. WMO’nun Aralık 2024 ile Şubat 2025 arasında hava olayları tahminlerine ilişkin hazırladığı rapora göre gezegeni serinleten La Nina hava olayı koşullarının gelecek 3 ay içinde kendini göstermesi bekleniyor.

Son 60 yılın en soğuk kışı: La Nina geliyor, uzmanlar tarih verdi.
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), Aralık 2024 ile Şubat 2025 arasında hava olayları tahminlerine ilişkin yeni bir rapor yayımladı.

Raporda, bu süreçte mevcut nötr koşullardan (ne El Nino ne de La Nina) La Nina şartlarına geçiş olasılığının yüzde 55 olduğu ifade edildi.
La Nina etkisinin zayıf ve kısa ömürlü olmasının tahmin edildiği de belirtildi.

  • Sıcaklık artışına neden olan El Nino ve La Nina hava olaylarına ilişkin mevsimsel tahminler ve bunların küresel iklim modelleri üzerindeki etkilerinin, erken uyarılar ve erken eylemler için önemli bir araç olduğu da vurgulandı.

Detaylar, Haber Linki

Enable Notifications OK No thanks