Koronavirüs salgını ile birlikte tarım sektöründe büyük kayıplar veren İtalya

200 bin göçmene çalışma izni verecek.

İtalya çiftliklerde istihdam edilmek üzere 200 bin göçmene çalışma izni verecek.

Koronavirüs salgını ile birlikte tarım sektöründe büyük kayıplar veren İtalya, bu alanda istihdam edilmeleri için ülkedeki 200 bin düzensiz göçmene çalışma izni vermeye hazırlanıyor. Göçmen karşıtı Lig lideri Matteo Salvini bu karara karşı çıkacağını açıkladı.

İtalya’da uzun süredir devam eden karantina süreci ve sınırların kapanmasıyla mevsimlik işçilerin gelememesi nedeniyle tarımda ciddi sorunlar meydana geldi.

Tombik

Bu durum ülkedeki çiftlikleri büyük bir işçi sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktı. Bu nedenle fiyatların yükselmesi, ürünlerin zamanında toplanamaması, taze sebze ve meyve kıtlığı yaşanmasından endişe ediliyor.

İçişleri Bakanlığı’ndan Reuters’e konuşan bir kaynak, ülkede bulunan yaklaşık 200 bin düzensiz göçmene tarım alanında çalışmaları için geçici çalışma izni vermeye hazırlandıklarını ifade etti.

Kaynak aynı zamanda, koronavirüs salgınını daha iyi kontrol altına almak için, kayıt altına alınacak göçmenlerin Covid-19 hastalığına yakalanıp yakalanmadıklarına bakılacağını söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks