Kırgızistan’ın ikinci büyük kenti Oş’ta yer alan, Hazreti Süleyman müzesi.

Kutsal Dağda Kurulu Bir Müze: Süleyman Dağı Müzesi.

Kutsal Dağda Kurulu Bir Müze: Süleyman Dağı Müzesi.

Kırgızistan’ın ikinci büyük kenti Oş’ta yer alan, Hazreti Süleyman’ın ziyaret ettiğine inanıldığından kutsal sayılan ve birçok efsaneyi barındıran Süleyman Dağı, Fergana Vadisi’ni çevreleyen ovaların üzerinde yükseliyor.

UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan dağ, farklı dinlerde ve inanışlarda kutsal sayılan bir inanç turizmi merkezi olmasının yanı sıra görkemli bir yapı olan Muzey Sulayman Too Süleyman Dağı Müzesi yani Süleyman Dağı Müzesi ile de yılın her mevsiminde ziyaretçileri çekiyor.

Tombik

Gezegen Görünümlü Müze

Süleyman Dağı’nın etekleri boyunca uzanan uçurumun yüzeyinden çıkıntı yapan, meteor taşlarına benzer bir cepheye sahip olan Süleyman Dağı Müzesi, bir bilim kurgu filminin sahnesinden fırlamış gibi duruyor. Müze, görkemini ve çarpıcılığını doğal ve insan yapımı mağaraların bir kombinasyondan oluşan mimarisine borçlu . Bu göz alıcı yapının içerisinde toplam 13 sergi odası mevcut. Sergi odaları, Kırgız kültürünün izlerini yansıtıyor olmanın yanı sıra, birçok inancın kutsal izlerini de taşıyor. Daimi koleksiyonunda 6694 arkeolojik kalıntı, 3702 etnografik obje ve 1196 sanat eseri barındıran müze, ziyaretçiler için benzersiz bir deneyim sunuyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks