Kaynak Holding’e yönelik hazırlanan soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

Batmaz Florya’dan çıktı!

Kaynak Holding’e yönelik hazırlanan soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Akıncı Üssü’nde yakalanan mahrem imam Kemal Batmaz’ın örgütün üst düzey isimlerinin yer aldığı Florya Mütevelli Heyeti’nde olduğu tespit edildi. Fezlekede Akıncı’da yakalanan Harun Biniş ile darbe gecesi Ulus’ta olan Niyazi Akalın’ın ortak şirket kurduğu da yer aldı.
Darbe gecesi Akıncı’da yakalanan Kemal Batmaz mahkeme salonuna böyle getirilmişti.

FETÖ’nün finans kaynağı Kaynak Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar koordinesinde 130 şüpheli hakkında fezleke hazırlanmıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde mahrem imam Adil Öksüz’le yakalanan Kemal Batmaz ve Harun Biniş’in yanı sıra TRT’nin Ulus’taki binasını işgal eden darbecilere teknik destek sağlayan Niyazi Akalın da şüpheli oldu. Akalın’ın Akıncı Üssü’nde yakalanan Harun Biniş’in şirketi Venero Bilişim’in ortaklarından birtanesi olduğu ortaya çıktı. Bu isimler arasında en etkin isim ise holdinge bağlı GÜRMED, Garnet şirketlerinin ortağı Kemal Batmaz oldu.

Tombik

BATMAZ TAM BİR KAPALI KUTUYDU

Batmaz’ın şirketi GÜRMED’de 2002 yılından beri çalışan İhsan M. Savcılığa Batmaz’la ilgili bazı bilgileri paylaştı. Şirketin Çengelköy’deki ofisinde yapılan toplantılarında Batmaz’ı gördüğünü söyleyen İhsan M. “Batmaz, toplantılarda çok pasif dururdu doğru dürüst konuşmazdı tam bir kapalı kutuydu. Şirketi Mehmet Sungur yönetirdi. Batmaz’ın neden ve nasıl ortak yapıldığını bilemiyorum. İlginç bir şekilde 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra ortadan kayboldu” dedi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks