Ülkenin en zengin bölgeleri Lombardiya ve Veneto’da gerçekleşen özerklik referandumu.

İtalya’daki referandumda ezici üstünlük!

Ülkenin en zengin bölgeleri Lombardiya ve Veneto’da gerçekleşen özerklik referandumuna katılım oranı yüzde 40 ve 59,7’de kaldı. İlk sonuçlara göre, ‘evet’ oyları ezici şekilde önde.

İtalya’da hafta sonu gerçekleşen özerklik referandumunda ilk sonuçlar geldi. ‘Evet’ oyları yüzde 95’i bulurken, ‘hayır’ tercihi yüzde 3’te kaldı.

Tombik

Referandum sandığı kurulan Lombardiya ve Veneto, İtalya’nın en zengin ekonomik bölgeleri arasında başı çekiyor. Öyle ki, iki bölge ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 30’unu karşılıyor. Söz konusu iki bölgede yaşayanlar, merkezi yönetimden daha geniş haklar almak istiyor. İki bölgenin de merkezi yönetimden asıl talebi, vergilerin kullanılmasının yerel yönetime bırakılması.

Lombardiya bölgesinde 7,9 milyon, Veneto’da ise 4 milyon kişiyi yakından ilgilendiren referanduma katılım oranları düşük kaldı. Referandumun geçerli sayılabilmesi için yüzde 50+1’lik katılım şartı aranan Veneto’da oran yüzde 59,7 oldu. Herhangi bir alt sınır olmayan Lombardiya’da ise katılım oranı yüzde 40 oldu.

20 BÖLGEDEN BEŞİ ÖZERK

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks