Kamp C adındaki Belçikalı bir firma, kısa bir süre önce ilk iki katlı, 3D yazdırılmış evinin inşasını tamamladı.

Avrupa'nın En Büyük 3D Yazıcısı, İki Katlı Gerçek Bir Bina İnşa Etti.

Avrupa’nın En Büyük 3D Yazıcısı, İki Katlı Gerçek Bir Bina İnşa Etti.

Avrupa’nın en büyük 3D yazıcısı, Belçika’da, iki katlı gerçek bir binanın inşası için kullanıldı. Ortaya çıkan sonuç ise, tek kelimeyle büyüleyici.

Kamp C adındaki Belçikalı bir firma, kısa bir süre önce ilk iki katlı, 3D yazdırılmış evinin inşasını tamamladı. Yazdırma işlemi, COBOD adlı firmanın BOD2 adı verilen devasa çimento yazıcısı ile yapıldı.

Evin kendisi 15 gün içerisinde “yazdırılmış” olsa da bu süre, proje üzerinde çalışan öğrencilerin okul programlarına ayak uydurmak için birkaç aya yayılmıştı.

Binanın inşası Kasım 2019 tarihinde yazıcının şantiye alanına ulaştırılması ve bir vinç yardımıyla kurulması ile başladı. İnsan işçiler yazıcının kurulumunu ve bakımını yaparken yazıcıya da destek oldular. Yazıcının çalışmaya başlaması ardından ise BOD2 tamamen otonom olarak çalıştı ve sadece bir kişi, yakındaki bir bilgisayardan süreci takip etmekteydi.

3D yazdırılmış iki katlı ev, inşasının tamamlanmasından beri, kendisini üreten yazıcı ile birlikte Belçika’daki konumunda ziyaretçilerini ağırlıyor. Kamp C, gelecekte bu binayı insanların ofis olarak kiralayabileceklerini ve hatta içinde yaşayabilecekleri bir yere dönüştürebileceklerini söylüyor.

İki katlı bu bina, inşaat alanında hızla büyüyen 3D yazıcı seçeneğindeki heyecan verici diğer gelişmelerin arasına katılmış durumda. Bir başka heyecan verici yapı topluluğu da, şu anda Meksika’da bir deprem bölgesinde “yazdırılmakta” olan Dünya’nın ilk 3D yazdırılmış konut topluğu olacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks