İşsizlik maaşına kadar merak edilen soruların yanıtı…

1 Ağustos'a uzatıldı! 30 gün içinde başvurmalısınız

1 Ağustos’a uzatıldı! 30 gün içinde başvurmalısınız.

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan kısa çalışma ödeneğinden, işsizlik maaşına kadar merak edilen soruların yanıtını köşesinden verdi.

Soru: Koronavirus sebebi ile işyerimiz kapandı. İşveren kısa çalışma ödeneğine başvurdu, 23 Haziran’da bitiyor. İşyerimiz açıldı ama işler kötü olduğu için durdurma kararı aldı. Bize ücret ödemeyecek. Tazminatımızı alabilir miyiz? Hulusi İ.

Tombik

Cevap: 30 Haziran’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kısa çalışma ödeneği bir ay daha uzatıldı. İşvereniniz başvurup, 1 Ağustos’a kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir. İşveren faaliyetini durdurursa çalışan olarak sizlere tüm haklarınızı yasal olarak ödemek durumunda.

İşsizlik maaşına 30 gün içinde başvurmalısınız

Soru: İş yerimiz sonlandı. İŞKUR’a başvurdum, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin için. Şartlar yetersiz, maaş bağlanmadı. İŞKUR’dan maaş alma durumu var mı? Erhan S.

Cevap: İş sözleşmeniz bittiği günden önceki 120 gün içinde prim ödeyerek çalışmışsanız ve son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemişseniz İŞKUR’dan işsizlik maaşı alabilirsiniz. İş sözleşmesinin iptalinden sonra 30 gün içinde İŞKUR’a başvurmanız gerekiyor.

Soru: Okul yemekhanelerinde çalışanlarız. Kısa çalışmadan 3 ay yararlandık. Okulların tatil olmasıyla tamamen mağdur olduk. İşverenlerin işçi çıkarması 3 ay ertelendi. Şirket bizlere 3 ay ücretsiz izin vermek istiyor. Nasıl bir yol izleyeceğiz? Bülent Ö.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks