İspanyol gribi, 1918-1920 yılları arasında H1N1 virüsünün ölümcül bir alt türüdür.

100 Milyon Kişiyi Öldüren İspanyol Gribi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey.

100 Milyon Kişiyi Öldüren İspanyol Gribi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey.

İspanyol gribi, 1918-1920 yılları arasında H1N1 virüsünün ölümcül bir alt türüdür. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra ortaya çıkan korkunç salgında 50 ile 100 milyon arasında kişi can verdi.

İspanyol Gribi, 18 ay içinde 50 ile 100 milyon arası insanın ölümüne sebep olarak insanlık tarihinde bilinen en büyük salgınlardan biri. İspanyol Gribinin bir özelliği, zayıf, yaşlı ve çocuklardan çok, sağlıklı genç erişkinleri etkilemiş olmasıdır. İşte İspanyol gribinin beş etkisi…

Tombik

Hastalık en çok 20-40 yaş aralığındaki insanları vurdu. Pek çok ailenin gelir getiren, eve bakan bireyleri hayatını kaybetti. En çok da erkekler ve hamile kadınlar hastalıktan etkilendi. Hastalığın bu grubu etkilemesinin sebebi henüz bilinmiyor, ancak yaşlıların bu virüse 1830’lardaki salgından dolayı bağışıklıklarının daha fazla olduğu, çocukların ise doğrudan virüse karşı bağışıklık geliştirdiği varsayılıyor.

Asyalı bir hastanın hayatta kalma ihtimali, Avrupalı bir hastanın hayatta kalma ihtimalinin 30’da 1 i kadardı. Avrupa içinde de ülkeler arasında çok ciddi farklar vardı. Danimarka’da nüfusun yüzde 0,4’ü hastalık sonucu yaşamını yitirirken, Macaristan’da bu oran üç katına çıkıyordu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks