0 555 339 7979 - 0 532 708 30 04
İSKİ Genel Müdürü dahil 53 kişi hakkında gözaltı kararı.
İBB’ye yeni operasyon

İBB’ye yeni operasyon: İSKİ Genel Müdürü dahil 53 kişi hakkında gözaltı kararı
İBB’ye yönelik başlatılan ikinci soruşturma kapsamında 53 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 50 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu ve Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun da yer alıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen 19 Mart’ta gözaltına alınan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’ta tutuklanmıştı. Belediyeye yönelik ikinci bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda İBB’ye yeni bir operasyon düzenlendi.
Savcılığın açıklamasına göre 53 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 50 kişi düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alındı. Operasyon İstanbul, Ankara ve Tekirdağ illerinde yapıldı.
İBB’ye yönelik ikinci operasyon: İşte gözaltına alınanların tam listesi
İBB’ye yeni operasyon: 50 kişi gözaltında
Gözaltına alınanlar arasında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gültekin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özel kalemi Kadriye Kasapoğlu, eski CHP Milletvekili Turan Aydoğan, emekli İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve Medya A.Ş. Yöneticisi Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun’un da yer alıyor.