İş kurmak, işini büyütmek isteyenlere destek KOSGEB’den geliyor.

Devletten isteyene 300 bin lira hibe.

İş kurmak, işini büyütmek isteyenlere destek KOSGEB’den geliyor. Girişimcilerin ihtiyaçlarına göre, farklı programlar sunuluyor. Desteklerin kimi geri ödemesiz, kimi faizsiz olarak çevriliyor. Hangi programlarda hibe desteği veriliyor, kimlere 300 bin lira ödeniyor detaylar haberimizde.

KOSGEB tarafından 13 farklı program dahilinde destek veriliyor.

Tombik

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), sermayesi yetmeyen veya işini büyütmek isteyen esnaf ve KOBİ’lerin yanında yer alıyor. KOSGEB, karşılıksız ya da düşük faizli destekler sunuyor. KOBİ’ler idarenin sunduğu, farklı destek programlarından ihtiyaçlarına en uygun olanı seçerek faydalanabiliyor. Şu an kuruluş tarafından 13 farklı program dahilinde destek veriliyor.

GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI

32 saatlik eğitim sonucunda 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz olarak uygulanıyor. 2018 yılında bu desteğin 70 bin lira hibe 120 bin lira faizsiz kredi veya 100 bin lira hibe, 200 bin lira sıfır faizli krediye çevrileceği öngörülüyor.

GENEL DESTEK PROGRAMI

Proje hazırlama konusunda eksik olan KOBİ’ler için uygulanan bu program bölgelere ayrılmış durumda. 1-2-3- 4’ncü bölgeler için ayrı ayrı destek veriliyor.

İŞBİRLİĞİ GÜÇ BİRLİĞİ DESTEK

Detaylar
haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks