İnternete erişimin olmadığı, sokaklarda patlama seslerinin duyulduğu ülkeden dünya haber alamıyor.

100'den fazla ölü var! Uçak gemisi göründü.

100’den fazla ölü var! Uçak gemisi göründü.

İnternete erişimin olmadığı, sokaklarda patlama seslerinin duyulduğu ülkeden dünya haber alamıyor. ABD ise, uçak gemisi ve filoyu ilk kez tehlikeli bölgeye gönderiyor.

Uçak gemisi USS Abraham Lincoln ve yanındaki savaş gemileri, dünyanın kilitlendiği noktada bir kez daha boğaza doğru açıldı. Abraham Lincoln’ün yanında HMS Defender, USS Farragut, USS Leyte Gulf var.

Tombik

Amerikan donanmasının Hürmüz Boğazı’nı geçip Basra Körfezi’ne doğru ilerlemesi, Tahran-Washington geriliminin yeniden yükseldiği bir dönemde gerçekleşiyor.

Pentagon, USS Abraham Lincoln’ü Mayıs ayında Umman Körfezi açıklarına yollamış, dünya bir savaşın çıkmasından korkmuştu. USS Abraham Lincoln, ilk kez Hürmüz Boğazı’nı geçip Basra Körfezi’ne açılıyor.

ABD ordusunun Salı günü yayınladığı bir rapor, yaptırımlarla boğuşan İran’ın gelecek yıl Rusya ve Çin’den savaş uçakları ile muharebe tankları almaya hazırlandığını bildiriyor.

Benzin fiyatlarına yapılan yüzde 50’lik zamla gösterilerin patlak verdiği İran’da ise, dört gündür internet kesik ve çatışmalarla ilgili sağlıklı haber alınamıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks