İklim değişimleri tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Okyanuslar kaynıyor, buzullar hızla eriyor.

Buzullar eriyor, ölümcül virüsler yer yüzüne çıkıyor.

Buzullar eriyor, ölümcül virüsler yer yüzüne çıkıyor.

İklim değişimleri tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Okyanuslar kaynıyor, buzullar hızla eriyor. ABD ve Çinli bilim insanları dünyayı bekleyen korkunç bir tehlikeyi ortaya çıkardı. Buzulların altında 15 bin yıldır saklanan ölümcül virüsler yer yüzüne çıkmaya başladı ve insanoğlunun bu virüslere karşı bağışıklığı yok. 2019’da okyanus ve denizlerde en yüksek sıcaklık görüldü. Bunun sonucu olarak da oksijensiz alanlar 45’ten 700’e çıktı. İklim değişiminin bir sonucu olarak başlayan ve söndürülemeyen Avustralya yangınlarında havaya yayılan duman bulutunun tüm dünyayı çembere alması bekleniyor.

İklim krizi ve küresel ısınmayla birlikte buzullar hızla erirken, ABD ve Çinli bilim insanları dünyayı bekleyen korkunç bir tehlikeyi ortaya çıkardı. Tibet platosunda hızlı bir şekilde eriyen buzullardan örnek alan bilim insanları, alt tabakalarda donmuş halde 33 virüsün bulunduğunu tespit etti. Bu virüslerden 28’inin bilim dünyası tarafından ilk kez görüldüğü ve bazılarının 15 bin yıllık olduğu belirtildi.Virüslerin buzul ortamında binlerce yıl uykuya yatabileceğine ve havayla temas edip yayılmaları halinde salgın hastalıklara yol açabileceğine işaret eden araştırmacılar, bugünkü insanların bağışıklık sisteminin bu virüslere karşı savunmasız olduğunu dile getirdi.

Tombik

Virüsler Sibirya’da binlerce geyiği öldürdü.

Virüslerden bazılarının çok ölümcül olduğu vurgulandı. 2016’da buzullardan çıkan bir virüs Sibirya’da binlerce geyiği öldürmüş, bölgedeki köyler boşaltılmıştı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks