Hidrojen, güneş ve rüzgar bir arada!

95 GW kapasiteli dünyanın en büyük enerji parkı.

95 GW kapasiteli dünyanın en büyük enerji parkı: Hidrojen, güneş ve rüzgar bir arada!

Danimarkalı GreenGo Energy, rüzgar, güneş ve hidrojen için elektroliz teknolojilerini bir araya getirerek toplam 95 GW kapasiteye ulaşacak. Bu, en büyük yenilenebilir enerji parkı anlamına geliyor.

Danimarkalı enerji şirketi GreenGo Energy, Batı Afrika ülkesi Moritanya’da yılda dört milyon ton yeşil hidrojen üretme kapasitesine sahip 190TWh’lik bir yeşil enerji parkı geliştirme planlarını paylaştı. Danimarkalı geliştirici, iddialı projenin Moritanya’yı küresel yenilenebilir yakıt merkezi haline getirebileceğini söylüyor. Megaton Moon adlı projede hidrojen, güneş ve rüzgar kaynakları bir arada kullanılacak.

Tombik

Hidrojen, güneş ve rüzgar kaynakları bir arada

  • Megaton Moon projesinin arkasındaki geliştirici, devasa elektrolizör kapasitesinin yanı sıra 60 GW rüzgar ve güneş enerjisi dağıtma planının Moritanya’da dünyanın en büyük yeşil enerji parklarından birini ortaya koyacağını söylüyor. GreenGo Energy, 2028 ve 2035 yılları arasında aşamalı olarak inşa edilecek 35 GW’lık elektrolizörlerin yanı sıra yenilenebilir enerji kaynaklarını yerleştirmek için Batı Afrika ülkesinin hükümetine başvuruda bulunmuş durumda.

Hibrit rüzgar ve güneş enerjisi üretiminin yanında 35GW elektroliz ile dört milyon ton yeşil hidrojen üretilmesi ve ayrıca 18 milyon ton yeşil amonyak üretilmesi planlanıyor. GreenGo’nun planlarına göre, her yıl 70 milyon tondan fazla tuzdan arındırılmış su üretilecek – tesisin ihtiyacının üç katından fazla – ve bu da büyük ölçekli bir çöl tarımı endüstrisinin gelişimini destekleyecek.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks