Her gün yeni canlara mal olan bireysel silahlanmaya karşı Hürriyet’in ‘Ses Ver’ çağrısı Meclis’te yankı buldu.

Meclis ses verdi: Silah ruhsatı alanlar sürekli kontrol edilmeli.

Her gün yeni canlara mal olan bireysel silahlanmaya karşı Hürriyet’in ‘Ses Ver’ çağrısı Meclis’te yankı buldu. TBMM İçişleri Komisyonu Sözcüsü AK Partili Mustafa Baloğlu, dengeli bir yasal düzenlemenin yeniden gündeme gelmesini isteyerek, “Evlat edinmek isteyen aileler nasıl sürekli kontrol altına alınıyorsa silah ruhsatı da böyle verilmeli” dedi.

Meclis ses verdi: Silah ruhsatı alanlar sürekli kontrol edilmeliSon dönemde ateşli silahların kullanıldığı olaylarda acıların peş peşe gelmesini Hürriyet’e değerlendiren komisyon sözcüsü Baloğlu şunları söyledi:

Tombik

KRİTERLER ÇOK İYİ KONULMALI

“Özellikle belirli bölgelerimizde silaha karşı bir merakın olduğu kesin. Çok iyi incelenmesi, ciddi ele alınması ve kriterlerinin çok iyi konulması gereken hassas bir konu. Bireysel silahlanmanın şartlarını iyi belirlemeliyiz. Silah sahibi olmak çok farklı bir şey. Bunun bilincinde olan kişiler, sadece tehdit altındaysalar veya gerçekten korunma ihtiyaçları varsa ruhsat almalı. Kanunda bilinen şartlar var; belirli sayıda işçi çalıştırma, belirli sermayeye sahip olma gibi. Bunun yanında kişinin psikolojik testlerinin iyi yapılması, silah bulundurmaya elverişli olup olmadığının iyi tespit edilmesi lazım. Sağlık muayenelerinin iyi yapılmasından tutunuz, silah edinmek isteyenin ciddi takibe alınmasına kadar gitmeli. Evlat edinmek isteyen aileler sürekli kontrol altına alınıyor. Aile yaşamları, psikiyatrik durumları uzun süre kontrol ediliyor, yaşamları etraftan sorgulanıyor. Bunun gibi silah ruhsatı verilirken de ince elenip sık dokunmalı. Orada bir hayat emanet ediyoruz vatandaşlarımıza; burada da belki bir hayatı sonlandırabilecek sonuçları oluyor. Öfke kontrolü çok önemli. Öfkeye meyli, psikolojik sıkıntıları varsa bunlar tespit edilebilmeli.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks