Halkıma sükunet tavsiye ediyorum.

YSK Başkanı Güven seçim sonuçları için saat verdi.

YSK Başkanı Güven seçim sonuçları için saat verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, bugün yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili her türlü çalışmayı tamamladıklarını belirterek, “Halkıma sükunet tavsiye ediyorum. Sandıkların başında siyasi partilerin temsilcilerinin bulunması gerekir. Onların tutmuş olduğu tutanaklar taranmak suretiyle YSK’ye geldiği anda biz aynı zamanda siyasi partilere de bu tutanakları, sonuçları gönderiyoruz. YSK’nin yapmış olduğu iş bu, oyları saymak değil” dedi. Güven, ayrıca seçim sonuçlarını saat 24:00’ten önce açıklamak istediklerini belirtti.
Güven, Türkiye’de bugün yapılacak seçim için 60 ülkedeki 123 temsilcilikte kullanılan ve tamamı Türkiye’ye getirilen oyların saklandığı ATO Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

YSK Başkanı Güven’in incelemeleri sırasında, gözlemci sıfatıyla Türkiye’de bulanan Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) gözlemcileri de ATO Kongre Merkezi’ne geldi.

Tombik

YSK Başkanı Güven, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Hindistan, Pakistan’dan gelen gözlemcilerin oluşturduğu gözelmecilere seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Şangay İşbirliği Örgütü gözlemcilerine, kongre merkezinde oyların saklandığı alanları, bugün oyların sayımının yapılacağı alanları ve oyların sisteme girileceği bilgisayar alanlarını gezdirdi ve yapılacak işlemleri anlattı.
Gözlemcilerin sorularını da yanıtlayan Güven, yurt dışı oylarının sayılacağı bu alanda 7 bine yakın kişinin görev yapacağını, buradaki oyların Türkiye genelindeki oylarla aynı anda sayılacağını kaydetti. Güven, son derece şeffaf ve güvenli bir seçim yapıldığını söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks