Halen tutuklu bulunan Adnan Oktar’ın Fransa’da yasaklanan ‘Yaratılış Atlası’ isimli kitabı.

‘Olumsuz’ yazısına rağmen kitaplıkta.

‘Olumsuz’ yazısına rağmen kitaplıkta.

Halen tutuklu bulunan Adnan Oktar’ın Fransa’da yasaklanan ‘Yaratılış Atlası’ isimli kitabı bakanlığın olumsuz görüş bildirmesine rağmen, Kırklareli halk kütüphanesine girmiş.

Merkeze çekilen eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un, Adnan Oktar’ın ‘Yaratılış Atlası’ isimli kitabını bakanlığın “olumsuz” yazısına rağmen halk kütüphanesine aldıran ilk bürokrat olduğu ortaya çıktı. “Yaratılış Atlası” isimli kitap, 2006 yılında Bilim Araştırma Vakfı fahri başkanı Adnan Oktar tarafından “Harun Yahya” mahlasıyla yayınlandı. Yaratılışı anlatan 3 ciltlik kitap, Fransızca ve İngilizce’ye tercüme edilip bazı Avrupa ülkelerindeki liselere gönderildi. Uzmanların yaptığı incelemeler sonunda çok sayıda bilimsel hatanın olduğu anlaşışılan Oktar’ın kitabı, yoğun tepki alınca Fransa’da Milli Eğitim Bakanlığı’nca yasaklandı.

Tombik

Ancak boş durmayan Oktar ve müritleri, “Yaratılış Atlası” isimli kitabı, o dönem Türkiye’deki birçok bürokrat, iş adamı, gazeteci, halk kütüphanesi müdürüne de ücretsiz gönderdi.

Büyük tartışma yarattı.

Oktar’ın kitabı kütüphanelerden içeriye alınmazken, buna gerekçe olarak MEB tarafından daha önce Oktar’a ait 22 kitabın uygunsuz bulunduğu vurgulandı. Ancak o dönemde Kırklareli Valisi olan Hüseyin Avni Coş ise, Harun Yahya imzalı kitabın Kırklareli Halk Kütüphanesi’ne alınması için Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a mektup yazarak, yoğun uğraş verdi.

25 Eylül 2006 tarihli “Sayın Bakanım” diye başlayan mektupta “Yaratılış Atlası” isimli kitabın halk kütüphanesine konulmasının faydalı olacağı görüşüne yer verilerek, kitabın Kırklareli Valiliği İl Yayın İnceleme Komisyonu kararıyla halk kütüphanesine bağış olarak alındığı açıklandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks