Google yeni geliştirdiği algoritma ile hastaların yaşam verilerini değerlendirerek…

Google Hastaların Ölüm İhtimalini Hesaplıyor!.

Google Hastaların Ölüm İhtimalini Hesaplıyor!.

Google yeni geliştirdiği algoritma ile hastaların yaşam verilerini değerlendirerek hastanede bulundukları süre içerisinde ölme ihtimalini hesaplıyor.

Google, yeni geliştirdiği bir algoritma ile hastaların yaşam verilerini değerlendirerek hastanede bulundukları süre içerisinde ölme ihtimallerini hesaplıyor. Google’ın geliştirdiği yeni yapay zeka, hastanın yaşam süresini göstermenin yanı sıra, hastanede kalış süresini ve hastaneye geri gelme ihtimalini de tahmin edebiliyor.

Tombik

MEME KANSERİNİN SON EVRESİNDEKİ KADINA YÜZDE 19,9 İHTİMAL VERDİ

Euronews’te yer alan habere göre; yeni geliştirilen algoritma ismi açıklanmayan bir kadın üzerinde uygulandı. Meme kanserinin son evresindeki bir kadın, iki doktorla görüştü ve MR’ı çekildi. Diğer yaşamsal verileriyle birlikte hastane kayıtları da dahil olmak üzere toplam 175 bin 639 veri algoritmaya yüklendi. Yapay zeka yaptığı değerlendirmede hastanın ölüm ihtimalini yüzde 19,9 olarak hesapladı. Hasta birkaç gün sonra hayatını kaybetti.

Kimliği açıklanmayan bu kadının dokunaklı hayat hikayesi Google tarafından yapılan bir araştırma kapsamında geçtiğimiz Mayıs’ta yayımlandı. Araştırma, tedavide sinir ağlarının potansiyelini ön plana çıkaran, verileri otomatik olarak öğrenip geliştiren yeni bir tür yapay zeka yazılımı üzerine.

GOOGLE’IN BİR SONRAKİ HEDEFİ TAHMİN SİSTEMİ

Tıp uzmanlarını en çok etkileyense Google’ın daha önce erişilmez olduğu düşünülen bilgisayar dosyaları veya eski grafikler üzerinde tutulan notlar arasından da bilgi eleyebilmesi. Üstelik bunu var olan tekniklerden daha hızlı ve daha isabetli şekilde yapabiliyor. Google’ın tahmin sistemi elde edilen sonuca hangi kayıtlar üzerinden ulaşıldığını da gösteriyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks