Fransa’da ‘Sarı Yelekliler’i Cumhurbaşkanı Macron’un geri adımı ve olağanüstü güvenlik önlemleri de durduramadı.

Avrupa sallanıyor.

Avrupa sallanıyor.

Fransa’da ‘Sarı Yelekliler’i Cumhurbaşkanı Macron’un geri adımı ve olağanüstü güvenlik önlemleri de durduramadı.

Gösteriler Avrupa’ya yayıldı. Brüksel’de AB kurumları dikenli tellerle korunurken, Paris’te eylemciler ve polis terör estirdi.

Tombik

Mazot zammı bahanesiyle başlayan Sarı Yeleklilerin eylemi, Fransa’nın dışında Belçika ve Hollanda’ya da sıçradı. Büyük Cumartesi yürüyüşüne katılan binlerce Sarı Yelekli, Fransız Cumhurbaşkanlığı konutu olan Elysee Sarayı’na doğru harekete geçti. Polis ara sokaklara barikatlar kurarak eylemcileri püskürtürken Paris sokakları Sarı Yeleklilerin sergilediği vandallıklar ve polisin şiddetine sahne oldu. Sabah saatlerinde üzerlerinde çekiç ve taşlar çıkan 317 kişi gözaltına alındı. Polis, Champs- Elysees Caddesi’nde “Macron istifa” ve ‘Diktatör Macron” şeklinde sloganlar atan eylemcilere zaman zaman gazla müdahale başlattı. Ara sokaklarda barikatlar kurup, ateşe veren eylemcilere polis panzerleri müdahale etti. Kısa sürede gözaltı sayısı 481’e çıktı. 211 kişi tutuklandı. Eylemcilerin büyük bir kısmı Champs-Elysees Caddesi’ne çıkınca polis, ara sokakları kapattı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks