Fransa, yıl sonuna doğru titanyum dioksit isimli gıda katkı maddesini yasaklama kararı aldı.

Fransa, Titanyum Dioksit Maddesini Yasaklamaya Hazırlanıyor.

Fransa, Titanyum Dioksit Maddesini Yasaklamaya Hazırlanıyor.

Fransa, yıl sonuna doğru titanyum dioksit isimli gıda katkı maddesini yasaklama kararı aldı.

Fransa, ülkede önde gelen gıda firmalarına çağrı yaparak; bu maddeyi gıda ürünlerinden gönüllü olarak kaldırmalarını istedi.

Tombik

Fransız gazetesi Le Parisien’e bir açıklama yapan Fransa Ekolojik ve Kapsayıcı Dönüşüm Bakanı Brune Poirson, “Bu gıda katkı maddesini yıl sonu itibariyle Fransa’da yasaklamayı planlıyoruz” dedi.

NEDEN YASAKLANIYOR?

Fransız politikacılar, ilgili Gıda Endüstrisi’ni ilgilendiren kanunlarda, gerekli görmesi halinde bu değişikliğin yapılacağına dair bir taslağı hazırlamış durumda. Devlet yetkililerin bu değişikliği yapmalarının nedeninin, söz konusu katkı maddesinin hiçbir besin değeri olmaması ve yalnızca estetik kaygılarla kullanılması olduğunu ifade ediyor.

Poirson geçtiğimiz hafta Tourcoing merkezli bir şekerleme devi olan ve geçtiğimiz yıl Ocak ayında bu maddeyi gönüllü olarak kullanmaktan vazgeçen Verquin Confiseur’un başındaki isimle bir araya gelmişti. Fransa’daki şekerleme ürünlerinin yüzde 10’unu üreten Verquin Confiseur, ülkenin en büyük şekerleme üreticisi, Fransız pazarının da en büyük üçüncü oyuncusu konumunda.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks