Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

Fiziki dolar alım-satımını durma noktasına getiren kalpazanlık

Türkiye'de yeni krizin adı 'dolar' Sıfır noktası o il çıktı.

269

Türkiye’de yeni krizin adı ‘dolar’ Sıfır noktası o il çıktı! Alım satımlar durduruldu: Döviz büroları da bankalar da çaresiz.

Türkiye yeni skandalla çalkalanıyor. Piyasaya sürülen sahte dolarlar kırmızı alarm verdirdi. Çoğu büro ayırt edemediği için 50 dolar ve 100 dolar alım satımını durdurdu. Olayın ilk patlak verdiği ilin Gaziantep olduğu düşünülüyor. Ne döviz büroları ne de bankalar henüz sahteleri ayırt edemiyor.

Makinelere güncelleme gelmesi bekleniyor. Üstelik tutarın da 600 milyon değil milyar dolarları aşacağı düşünülüyor.

Türkiye’de yeni krizin adı ‘dolar’ Sıfır noktası o il çıktı! Alım satımlar durduruldu: Döviz büroları da bankalar da çaresiz.

  • Türkiye’de yeni krizin adı sahte dolar. Fiziki dolar alım-satımını durma noktasına getiren kalpazanlık birçok noktada işlemleri durma noktasına getirdi. ‘Sahte dolarlar’ döviz büroları ve bankalardaki makineler tarafından gerçeğinden ayırt edilemiyor. Son edinilen bilgiler ise olayın ilk düşünülenden çok daha kapsamlı ve organize olabileceğine işaret ediyor.

Habertürk’te yer alan habere göre kaynaklar sahte dolar banknotlarının ilk olarak Güneydoğu sınırından kaçak yollarla Türkiye’ye sokulduğunun düşünüldüğü bilgisini paylaştı.

TURİSTİK BÖLGELERDE YAYILDI

Edinilen bilgiye göre sahte dolarla döviz bürolarından ilk işlemlerin Antalya, İzmir, Antep ve İstanbul gibi daha turistik bölgelerde yapıldığı düşünülüyor. Olayın ilk patlak verdiği şehrin ise Gaziantep olduğu iddia ediliyor. Zira Suriye ve Irak ile ilgili ticareti hareketliliğin en yoğun olduğu il olarak dikkat çekiyor.

Detaylar, HAber Linki

Enable Notifications OK No thanks