Euler Hermes, bu yıl Türkiye’de 12 bin 800 kurumsal iflas yaşanacağını öngördü.

‘Bu yıl 12 bin 800 şirket iflas bayrağını çekecek’.

Euler Hermes, bu yıl Türkiye’de 12 bin 800 kurumsal iflas yaşanacağını öngördü. Şirket cari açığın Türkiye’nin ‘aşil topuğu’ olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Türkiye’de, kur ve likidite riskleri devam ederken; şirketlerin ödeme davranışlarındaki bozulma da sürüyor.

Tombik

Bu yıl yüzde 4 artış yaşanan şirket iflaslarının 2018’de Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği ve iflas ertelemeye bağlı kredi yapılandırmalarının etkisiyle yüzde 4 gerilemesi beklenirken; kur hassasiyeti yüksek kimya, tekstil ve elektronik en riskli sektörler olarak öne çıkıyor. Alacak sigortası şirketi Euler Hermes Türkiye için 2017’de yüzde 5.2, 2018’de ise yüzde 3.5 büyüme öngördü. Şirkete göre, 2017’de Türkiye’de kurumsal iflasların sayısı yüzde 4 artarak 12 bin 800’e ulaşacak.

Likidite azalacak

Euler Hermes’in ‘Uluslararası Ticarete Global Bakış’ toplantısında makroekonomik gelişmeleri değerlendiren Euler Hermes Baş Ekonomisti Ludovic Subran, küresel büyümede yukarı revizyonların aşağı revizyonlardan daha baskın olduğunu ancak ABD ve AB başta olmak üzere para politikası değişiklikleri ve faiz oranlarında artışla birlikte küresel likiditenin önümüzdeki dönemde azalacağını söyledi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks