Etkenler, Etkiler ve Etiketler

Hepimiz birer geçici etikete sahibiz.

Neyse ki güzellik geçici bir kafram lakin çirkinlik gibi yoksa halimiz ne olurdu. Allah korusun güzeller çirkinleri öldürür ve bir katliam yaşardık.

Daha da önemlisi ölüm olması, ne kadar güzel ve adaletli. Ölüm olmadan sürekli doğumun gerçekleşmesi nasıl bir form oluştururdu…

Şimdi bir düşünün varlığın neden yok olması gerekli.

Bana göre doğan Adem ve ölen de Adem dir. Sadece ona belli bir zaman için şans verilmiştir. Şanstan öte Takdirin İlahi gücü ile beklenen bir takım durumlar olabilir. Çünkü biz Ademin yani ilk insanın suretlerinden oluşan kopyalarız.

Tombik
  • Varlığın varlığa bir etken ile temas etmesi gerek, nedir bu etken bir düşünmeliyiz? Ve bu etkenden sonra bir etki meydana gelmesi gerekiyor…Bu etkininde insanlık için etiketlenmesi.

Etiketlerin var oluşu da bundan kaynaklanmaktatır. Yaratılmış etkenlerin etkisi ile meydana gelen etiketler yani isimler…

İnsan yaratılmıştır. Bu bir etkendir. İnsanın meydana getirdikleri ise etkidir. Ve bu etkiler ile meydana gelenler ise birer etikettir.

  • Örneğin tüm fiziksel oluşumlar bir etken sonucu yani insanın düşünmesi sonucu hayata bir etki olarak yansımıştır. Ve bu etki ile bir takım varlıklar etikete sahip olmuşlardır.
  • Şuan dünyayı yönetenler, başkanlar, sanatçılar, futbolcular v.s. sizin tabiriniz ile popüleritesi artmış ve çoğunluk tarafından tanımlanmış kişiler, şahıslar birer hiyerarşik sistem ile etiketlenmiştir.
  • Bu etiketler geçici olmakla beraber etkiden meydana getiren etken insanın yok olması ile de unutulmaktadır.

Varoluş yaratıcının yoktan var ettiği döngüden başka bir durum değildir.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks