Derin görüş ayrılıklarıyla başlayan G7 zirvesi hezimetle bitti.

Küresel kriz patladı! Trump'la büyük kavga.

Küresel kriz patladı! Trump’la büyük kavga…

Derin görüş ayrılıklarıyla başlayan G7 zirvesi hezimetle bitti, ABD lideri sonuç bildirgesinden çekilip Kanada Başbakanı’na ‘ikiyüzlü’ dedi. Zirvede çekilen bir fotoğraf ise dünyada şok etkisi yarattı.

Kanada’da düzenlenen G7 zirvesinde dünyanın en büyük ekonomilerinden yedisi bir araya geldi. ABD Başkanı Donald Trump, daha zirveye giderken Rusya’nın da tekrar toplulağa dahil edilmesi gerektiğini söyleyerek herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Tombik

Derin görüş ayrılıklarının gölgesinde başlayan zirvede bir sonuç bildirgesi çıkmayacağı sanılıyordu… Ancak ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa ve Japonya ortak bildirgeye güç de olsa geç saatlerde ulaştı.

Fırtına da tam da bu noktadan sonra koptu. Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun basın toplantısında söylediklerine kızan ABD lideri Trump, sonuç bildirgesinden çıkacaklarını ilan etti.

Peş peşe Twitter mesajları yazan Trump, “Justin’in yanlış beyanlarına, basın toplantısına ve Kanada’nın Amerikalı çiftçilere, işçilere ve şirketlere yönelik uyguladığı devasa gümrük vergilerini göz önüne alarak, Amerikalı yetkililere sonuç bildirgesini desteklememeleri yönünde talimatta bulundum. Bu sırada biz de Amerikan pazarını işgal eden otomobiller üzerindeki gümrük vergilerini inceleyeceğiz!” ifadelerini kullandı.

Kanada Başbakanı ise, ABD’nin çelik ve alüminyuma uyguladığı gümrük vergilerinin halkına ‘hakaret’ olduğunu söyledi, itilip kakılmayacaklarını ve karşılık vermek zorunda olduklarını açıkladı.

Detyalar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks