Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg TV’ye verdiği mülakat.

Savunma ihtiyaçlarımızı ABD'den gideremiyorsak başımızın çaresine bakarız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bloomberg TV’ye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg TV’ye verdiği mülakatta, “Savunma ihtiyaçlarımızı ABD’den gideremiyorsak başımızın çaresine bakarız” dedi.

Başkanlık seçimlerini kazanması halinde para politikalarında daha etkili bir rol oynayabileceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin çıkarlarını korumak için bu adımları atacağız, ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa bunu yaparız” ifadesini kullandı.

Tombik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ziyareti kapsamında Londra’da Bloomberg TV kanalına mülakat verdi. Türk ekonomisi ve yaklaşan 24 Haziran seçimlerini değerlendiren Erdoğan, “Bir defa siz devlet başkanısınız. Halk para politikalarıyla ilgili konularda kimi sorumlu tutar? Bunu Başkan’a soracağına göre para politikalarında etkili olan bir Başkan görüntüsü vermeye mecburuz.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞA HESAP VEREN DEVLETİ YÖNETENDİR”

Başkan’ın bu etkinliğinin önemli bir değişiklik olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu birilerini rahatsız edebilir, ama mecburuz. Vatandaşa hesap veren, devleti yönetendir.” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konudaki adımları bir yerleri rahatsız etmek amacıyla atmadıklarını vurgulayarak, “Ancak Türkiye’nin çıkarlarını korumak için bu adımları atacağız, ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa bunu yaparız.” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks