Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 4 yıl 8 aya kadar hapis…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten fezleke hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 4 yıl 8 aya kadar hapisle yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5 Ocak’ta Beşiktaş Belediyesi’nde yaptığı konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ğu suç duyurusu üzerine fezleke hazırladı.

Tombik

SABAH’ın ulaştığı 11 sayfalık fezlekede Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

Fezlekede, Kılıçdaroğlu’nun, Man Adası iftiraları, 17/25 Aralık sürecinde FETÖ’nün uydurma delilleri ve Erdoğan ile FETÖ’yü bağlantılı gösterme sözlerine yer verilerek şu değerlendirmelerde bulunuldu: “(Kılıçdaroğlu’nun) Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği, sözlerinin tahkir edici olup küçültücü değer yargıları içeren ibareler ihtiva ettiği ve küçük düşürücü nitelikte kullanıldığı, kullanılan sözlerin eleştiride bulunmak ve düşünce açıklaması sınırlarını dolayısıyla hukuka uygunluk sınırlarını aştığı, bu eleştirilerin aşağılama ve küçük düşürücü nitelikte olduğu dolasıyla Cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurlarını taşıdığı anlaşılmıştır.”

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks