Çin’in düşen roket parçaları.

Çin'in Uzay İstasyonu Roket Parçaları.

Çin’ini roket en kazlarından büyük bir parça Maldivler yakınına düştü.

Çin Uzay Merkezi pazar sabahı erken saatlerinde kendilerine ait olan uzay mekiği roketinin Maldivlerin yakınlarında Hint Okyanusuna düştüğünü açıkladı.

  • Enkazın çoğunun atmosfere girdiğinde yandığını kalanların bir kısmının ise maldivlere yakın hint okyanusuna düştüğü ancak tümüm buraya düştüğü henüz bilinmemektedir dendi.

Long Marc 5B roketi 29 Nisanda Çin’in uzay istasyonuna Tiangong ana modüle monte edilmek için gönderilmişti.

  • Aslında genelllikle büyük yükseltici aşamalarından sonra roketler Dünyaya geri düşer ancak Long March 5B 23 tonluk çekirdek kısmı uzay istasyonu segmentine yörüngeye kadar eşlik etmişti.

Atmosferin tepesinde havaya sürtünen roketin neden olduğu sürtünme nedeni ile kısa süre içerisinde irtifa kaybetti ve dünyaya kontrolsüz bir şekilde düşmesi gerçekleşti. En kazın belirli bölgere zarar verme ihtimali az olmasına rağmen dünyanın dört bir yanından insanlar gökyüzünü bakarak roketin kontrolsüz düşüşünü görmek istemişlerdi.

Ancak tahlin edildiğine göre büyük parçalardan biri Maldivlere yakın Hint Okyanusuna düştü. Diğer parçalara hünez bilinmemekte.

Haber Veriyoruz

Çin ile ilgili Diğer Haberler

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks