Çin devlet medyası ülkenin, uzaya gidip gelmek için “uygun ve ucuz” bir yöntem sağladı.

Çin uzaya gönderdiği gizli aracın geri dönüşünü kutluyor.

Çin devlet medyası ülkenin, uzaya gidip gelmek için “uygun ve ucuz” bir yöntem sağlayacağını iddia ettiği yeniden kullanılabilir uzay aracını güvenli bir şekilde yere indirdiğini açıkladı. Devlet tarafından işletilen Xinhua Haber Ajansına göre, gemi 4 Eylül’de fırlatıldı ve yörüngede iki gün geçirdikten sonra 6 Eylül’de yeryüzüne iniş yaptı.

Uzay aracı hakkında, temel tasarımı da dahil olmak üzere çok az şey biliniyor. Uçağın resmi veya bir çizimi yok, ancak Hava Kuvvetlerinin X-37B’sine benzer bir uzay uçağı olduğuna dair söylentiler bulunuyor. Çinli bir askeri kaynak, South China Morning Post‘a, görevle ilgili ayrıntıları veremeyeceklerini söyledi. Ancak “belki de ABD X-37B’ye bir göz atabilirsiniz” dedi.

X-37B, 1981 ile 2011 yılları arasında roketlerle yörüngeye fırlatılan, Dünya’ya geri dönebilen, Amerika’nın Uzay Mekiği yörünge araçlarının yaklaşık dörtte biri büyüklüğünde bir uzay uçağıdır. Pistlere iniş yapabilen bu uçak tamir işlemlerinden sonra yeniden kullanılabilmektedir. X37-B aynı temel işlemi izler, ancak her zaman mürettebatsızdır. ABD Hava Kuvvetleri, X37-B’yi yeniden kullanılabilir uzay teknolojilerini göstermek için kullanılan “deneysel bir test programı” olarak tanımlıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks