ByLock’ta FETÖ’nün kurduğu tuzakların da izi siliniyor.

Tuzağın izleri siliniyor.

ByLock’ta FETÖ’nün kurduğu tuzakların da izi siliniyor. “Namaz vakti, kıble bulucu” gibi programları kullanırken Bylock’a bağlanan ve bu nedenle mağdur olan 10 bin 300 kadar kişi için savcılıklara yazı gönderildi. Bu grupta yer alıp sadece “ByLock” gerekçesiyle cezaevinde bulunanlar tahliye edilmeye başlandı. Uzmanlara göre mahkemeler tahliye işlemini hızlandırmalı.

FETÖ’yü deşifre eden şifreli haberleşme programı Bylock’ta örgütün kurduğu tuzakların da izi siliniyor.
Fetullahçı Terör Örgütü militanlarının kriptolu haberleşme aracı ByLock, örgütsel bağın en güçlü delili olarak mahkeme tutanaklarında yerini aldı. Bugüne kadar ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen pek çok kişi, kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edilip tutuklandı. Ancak bazı vatandaşların FETÖ ürünü programları kullanırken ByLock serverine bağlandığı ve bu nedenle mağdur olduğu ortaya çıktı.

Tombik

MAHKEMELER HIZLANMALI

“Namaz vakti, kıble bulucu” gibi programları kullanırken Bylock serverine bağlanan ve bu nedenle mağdur olan 10 bin 300 kadar kişi olduğu belirtiliyor. Bu grupta yer alıp sadece “Bylock” gerekçesiyle cezaevinde bulunanlar savcılıklara gönderilen yazıyla tahliye ediliyor. Uzmanlara göre mahkemeler tahliye işlemini hızlandırmalı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks