Bilim insanlarının oluşturduğu yeni madde, görünüşe göre elmastan bile daha güçlü.

Elmastan bile daha güçlü bir madde oluşturuldu.

Bilim insanları, elmastan bile daha güçlü bir madde oluşturdu.

Elmas Dünyanın en güçlü maddelerinden biri olarak kabul ediliyor. Ama bilim insanlarının oluşturduğu yeni madde, görünüşe göre elmastan bile daha güçlü.

Elmaslar, Dünya üzerinde doğal olarak oluşan en sert maddelerden biri. Elmastan daha da güçlü mineraller keşfetmiş olsak da, bilim insanları artık bir adım daha ileri gitmiş olabilir. Yeni bir makaleye göre, bilim insanları elmas kadar güçlü ultra sert bir madde oluşturdular ve bunun uzay araçları ve otomobilleri daha güçlü yapmak için kullanılabileceğini söylüyorlar.

Tombik
  • Araştırmanın bulguları, Advanced Materials bilim dergisinde yayınlandı. Araştırma ekibi Avrupa, Rusya ve Kuzey Amerika’dan katılan çeşitli üyelerden oluşuyor ve sertliği açısından elmastan sonra ikinci sırada yer alan kristalin bir malzeme olan kübik bor nitrürden daha sert bir organik yarı iletken karbon nitrür oluşturdular.
    Bu tür ultra sert bir maddenin çeşitli bariz kullanım alanları bulunuyor. Ayrıca, buna benzer çeşitli karbon nitrürlerin var olabileceği ihtimali ilk kez 1980’lerde öngörülmüştü. Ancak şu ana kadar, bilim insanları bu efsanevi maddeyi oluşturmak için onlarca yıl süren uğraşlarında başarısız olmuştu.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks