Beyin çipini ilk kez deneyimleyen Noland Arbaugh.

Neuralink ile beynine çip takılan ilk kullanıcıdan açıklama!

Neuralink ile beynine çip takılan ilk kullanıcıdan açıklama!

Neuralink’in bir çok teori üretilen beyin çipini ilk kez deneyimleyen Noland Arbaugh, bu süreçte yaşadıklarını anlattı.

Noland Arbaugh, Elon Musk’ın sahip olduğu Neuralink şirketi aracılığıyla beynine çip yerleştirilen ilk kişi. 2016 yılında gölde yüzerken omurilik yaralanması sonucu boynundan aşağısı felç olan 30 yaşındaki Arbaugh, beynindeki yerleştirilen çipin hayatını nasıl etkilediğini verdiği röportajla açıkladı.

Tombik

Arbaugh’un Neuralink beynin çipi nasıl çalışıyor?

Noland Arbaugh’un kazayı yaşadığı yıl olan 2016’da Elon Musk da Neuralink şirketinin kurucu ortağı oldu. Ocak ayında ise Arbaugh, Telepathy isimli cihazı alan ilk kişi oldu. Beyin-bilgisayar arayüzü veya BCI olarak bilinen bu sistem, beynin amaçladığı hareket sinyallerinin kodunu çözerek bilgisayar komutlarına dönüştürülmesini sağlıyor. Yani Arbaugh’un, bilgisayarındaki imleci hareket ettirmek için sadece bunu düşünmesi yeterli oluyor.

  • Beynine çip takılmadan önce hareketleri oldukça sınırlı olan genç adam, iPad’ini ağzında tuttuğu bir kalem ile kullanabiliyordu. Şimdi ise beynindeki çip sayesinde bir bilgisayarın tam kontrolüne sadece düşünerek sahip olabiliyor. Artık hiç hareket etmeden oyun oynayıp internette istediği gibi dolaşabiliyor.

Birden fazla eylemi aynı anda yapabiliyor

Çip için başvuruda bulunduğu ilk gün seçildiğini açıklayan Arbaugh, bir ay boyunca birçok farklı sağlık taramasından geçtiğini ifade etti. Cihazı kullanmak için aşırı bir konsantrasyona gerek olmadığını ifade eden Arbaugh, artık beyniyle çoklu görev yapmanın da çok kolay olduğunu açıkladı:

Detaylar, Haber Linki
Beynine Chip Takılan Adam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks