Bazen uyandığınızda çok net bir şekilde hatırladığınız rüyalar.

Bilim İnsanları Rüyaların Neden Unutulduğunu Açıkladı.

Bilim İnsanları Rüyaların Neden Unutulduğunu Açıkladı.

Bazen uyandığınızda çok net bir şekilde hatırladığınız rüyaların çok kısa bir süre içerisinde beyninizden silindiğini fark etmişsinizdir. Bu durum üzerinde uzun süredir araştırmalar yapan bilim insanları, rüyalarımızı neden hatırlayamadığımızın cevabını buldu.

Rüyalarımızı Neden Hatırlayamıyoruz?

Tombik

Söz konusu durum hakkında araştırma yapan Japon ve Amerikalı bilim insanları, beynimizde bulunan bazı hücrelerin rüyaların hatırlanması yönünde olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Science dergisinde yer alan habere göre bazı hücreler, rüyaların muhafaza edilmesini engelliyor.

Fareler üzerinde gerçekleştirilen deneylerde hızlı uyku evresi sırasında MCH hücrelerini aktif hale getiren bilim insanları, farelerin daha önce öğrendikleri şeyleri hatırlamakta güçlük çektiğini fark etti. İştahtan ve uyku evrelerinin düzenlenmesinden sorumlu olan MCH, uyku sırasında aktif olması sebebiyle unutkanlığa yol açıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks