Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

Aylarca havada kalabilen drone’lar başarılı olamadı.

aha önce Facebook'un kurucusu Zuckerberg'.

151

Bu “sıska” drone, 365 gün boyunca yere inmeden uçabilecek.

Daha önce Facebook’un kurucusu Zuckerberg’in, dünyaya ucuz internet sağlamak için test ettiği, aylarca havada kalabilen drone’lar başarılı olamadı. Ama şimdi başka birileri, bu fikri gerçeğe dönüştürmeye çok yakın.

Facebook / Meta’nın kurucusu Zuckerberg, 2016’da tüm dünyaya ucuz ve hızlı internet sağlamak için, aylarca yere inmeden uçacak drone’lar geliştirmek için Facebook Aquila projesine iki sene ve büyük miktarda para harcamıştı. Facebook’un projesi başarıya ulaşamasa da şimdi, BAE Systems tarafından geliştirilen benzer bir teknoloji, hayata geçmeye çok yakın.

İngiliz füze üreticisi BAE Systems tarafından geliştirilen ultra hafif, güneş enerjili insansız hava sistemi PHASA-35 olarak biliniyor. Son test uçuşunda bu insansız hava aracı, 2024’ün sonlarında açıklanmayan bir zamanda, New Mexico’daki Spaceport America’dan fırlatıldı. Drone, 24 saat boyunca havada kaldı ve önceki uçuşlarından iki kat daha ağır bir yük taşıyarak 20.110 metre yüksekliği aştı.

detaylar, Haber Linki

Enable Notifications OK No thanks