Atatürk’ü Anma Programı’nda konuşan Başkan Erdoğan.

Erdoğan: Bize yalan söyleyen bir tarih öğretildi.

Erdoğan: Bize yalan söyleyen bir tarih öğretildi.

Atatürk’ü Anma Programı’nda konuşan Başkan Erdoğan, “Gazi’nin vefatına yakın yıllardan başlayıp 1950’ye kadar süren tek parti istibdadı döneminde milletimizin değerlerinin, inancımızın, kültürümüzün ecdat mirasının nasıl hoyratça savrulduğunu gayet iyi biliyoruz. Bugünkü gençler tek parti dönemini ancak tarih kitaplarından, o da varsa, gazete, dergi arşivlerinden öğrenme imkanına sahiptir, çünkü bize yalan söyleyen bir tarih anlatıldı, öğretildi” dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Atatürk’ü Anma Programı’nda katılımcılara hitap eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Paris’te Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100. yılı törenlerine katılacağını hatırlatan Erdoğan, “1. Dünya Savaşı’nın ardından Türkiye’nin paylaşılması girişimlerine şahit olduk. Çanakkale’de, Kutül Amare’de ve daha nice cephelerde yüreğimiz ve bileğimizle savaşarak kazandığımız zaferlere rağmen ülkemizi böyle bir tehdidin altına girmekten kurtaramadık. Müstevlilere karşı önce şehir şehir, ardından topyekun bir kurtuluş mücadelesi başlattık” dedi.

Tombik

Nereye gidersen git “Allahu ekber”

Benzer Haber
1 3

Türkçe ezan tartışmalarına da değinen Erdoğan, şöyle konuştu: “Bugün hâlâ tek parti dönemiyle adeta sembolleşmiş zulümlerden olan Türkçe ezanın, kamuoyu önünde savunulabiliyor olması işte bu özlemin, milletin değerlerine yönelik bitmek bilmeyen bu husumetin bir işaretidir. Ezanın Arapça okunması bir şeyin ifadesidir. Türkçe ezan dediğimiz zaman onu sadece biz anlarız. Ama Arapça dendiği zaman bu evrensel olduğunun ifadesidir. Nereye gidersen git ezan, ‘Allahu ekber’ dendiği zaman Endonezya’da da ezan okunuyor diye anlarsın, Suud’a da gittiğin zaman anlarsın. İşte şimdi bunu değiştirmek, bizi değerlerimizden uzaklaştırmanın adımlarıdır. Tek parti zihniyeti ve darbeci kafa aynı madalyonun iki yüzü gibidir.”

Tek parti hoyratça savurdu

İkinci Dünya Savaşı’nın ayak seslerinin duyulmaya başladığı dönemde zirveye çıkan tek parti yönetimine ilişkin acı hatıraları herkesin kendi çocukluğunda yakınlarından dinlediğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: “Özellikle Gazi’nin vefatına yakın yıllardan başlayıp 1950’ye kadar süren tek parti istibdadı döneminde milletimizin değerlerinin, inancımızın, kültürümüzün ecdat mirasının nasıl hoyratça savrulduğunu gayet iyi biliyoruz. Bugünkü gençler tek parti dönemini ancak tarih kitaplarından, o da varsa, gazete, dergi arşivlerinden öğrenme imkanına sahiptir çünkü bize yalan söyleyen bir tarih anlatıldı, öğretildi.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks