Antibiyotiklerle beraber aşılar, insan ömrüne ortalama 20 yıl ekledi.

Ömüre 20 yıl katıyor... WHO uyardı: Aşı olun

Ömüre 20 yıl katıyor… WHO uyardı: Aşı olun.

Aşılama, her yıl milyonlarca insanı hastalık, sakatlık ve ölümden kurtaran, en etkin ve ekonomik sağlık müdahalelerinden biri. Antibiyotiklerle beraber aşılar, insan ömrüne ortalama 20 yıl ekledi.

DÜNYA Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktör Yardımcısı Dr. Nedret Emiroğlu, Türkiye’de aşılar hakkında yanlış bilgilerin yayılması ve bunların halkın aşılara güveninde oluşturabileceği olumsuz etkilerden endişe duyduklarını söyledi. Dr. Nedret Emiroğlu, Atlantikten Çin sınırına kadar 53 ülke ve 900 milyon nüfusu kapsayan WHO Avrupa Bölge Direktörü Dr. Zsuzsanna Jakab’ın baş danışmanlığı ve yardımcılığı görevinin yanı sıra Sağlık Acil Durumları ve Bulaşıcı Hastalıklar Direktörü olarak da görev yapıyor. Dr. Emiroğlu, örgüt olarak Türkiye’de aşıyla ilgili kafa karışıklığı yaratan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirerek insanların sağlığını etkileyen grupların sayısında artış gözlediklerini söyledi.

Tombik

KIZIMIN AŞILARI TAM

Bir anne ve tıp doktoru olarak bilimsel kanıtlara dayanarak, kızına mevcut tüm aşıları yaptırdığını belirten Dr. Emiroğlu, “Aşılama, her yıl milyonlarca insanı hastalık, sakatlık ve ölümden kurtaran, en etkin ve ekonomik sağlık müdahalelerinden biri. Antibiyotiklerle beraber aşılar, insan ömrüne ortalama 20 yıl ekledi” dedi. Aşılamanın bir hak ve herkesin sorumluluğu olduğunu hatırlatan Dr. Emiroğlu şunları söyledi:

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks