Yüksek kaliteli protein, sağlıklı yağ, vitamin ve mineral deposu olan yumurta.

Yumurta nasıl pişirilmeli?

Yumurta nasıl pişirilmeli? Sakın böyle tüketmeyin.

Yüksek kaliteli protein, sağlıklı yağ, vitamin ve mineral deposu olan yumurta yeryüzündeki en sağlıklı besinlerden bir tanesidir. Beyin sağlığından göz sağlığına kadar birçok faydası olan yumurtadan en yüksek derecede yaralanmak için nelere dikkat etmeliyiz? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.

Çiğ veya az pişmiş yumurta gıda zehirlenmesine neden olabilen Salmonella adı verilen bir tür patojenik bakteri içerebilir, bu nedenle yumurta çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemelidir. Aynı zamanda pişirme işlemi yumurtanın içerisindeki protein ve biotinin sindirimini kolaylaştırır. Isı, yumurta proteinlerinde yapısal değişikliklere neden olarak sindirilebilirliği artırır.

Konuyla ilgili yapılan bir çalışma, insan vücudunun pişmiş yumurtanın proteinin %90,9’unu, çiğ yumurtanın proteininin ise %51,3’ünü kullanabildiğini bulmuştur. Yumurta, metabolizmada önemli görevleri olan biotin için iyi bir kaynaktır. Yumurta beyazında bulunan avidin, biotine bağlanarak vücudun kullanmasını engeller.

Detaylar, Haber Linki

yumurta nasıl güzel oluryumurta nasıl pişirilmeliyumurta naslı pişeryumurta ne kadar kaynamalı