25 bin dolarlık gen terapisi için Karayip Adaları.

Gençleşmek için milyonlarca dolar harcayan Bryan Johnson

Bryan Johnson FDA’nın onaylamadığı gen terapisine başlayacak.

Gençleşmek için milyonlarca dolar harcayan Bryan Johnson, FDA (Gıda ve İlaç Dairesi)’nın onaylamadığı 25 bin dolarlık gen terapisi için Karayip Adaları’nın yolunu tuttu. Johnson gelişmeyi “Artık genetiği geliştirilmiş bir insanım” diyerek duyurdu.

  • Bryan Johnson, yaşlanma etkilerini ve biyolojik saatini geri çevirmek için yılda 2 milyon dolar harcıyor. 46 yaşındaki teknoloji milyoneri Project Blueprint adını verdiği gençleşme programı ile akciğerlerinin biyolojik yaşının 18, kalbinin 37, cildinin 28, diş etlerinin 17 yaşında olduğunu öne sürüyor. Johnson şimdi de ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)’nın onaylamadığı 25 bin dolarlık gen terapisi için Karayip Adaları’na gitti. Gelişmeyi Instagram hesabından duyuran teknoloji milyoneri, biyoteknoloji girişimi Minicircle tarafından sunulan ilk follistatin terapisi turunu eylül ayında yaptırdığını söyledi.

İnsan vücudunda bulunan ve kas kütlesini artırmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olduğu söylenen bir protein olan Follistatin, enjeksiyon başına 25 bin dolara mal oluyor. Bazı bilim insanları bu tedavinin işe yarar olduğundan emin olmadıklarını belirtirken, FDA ise kesinlikle onaylamıyor.

“Artık genetiği geliştirilmiş bir insanım”

Minicircle şirketi milyarder Peter Thiel ve OpenAI CEO’su Sam Altman tarafından destekleniyor. Şirketin tıbbi deneylere ilişkin verileri henüz yayınlanmadı. Johnson Instagram hesabından “Dün ilk gen terapimi aldım: follistatin. Artık genetiği geliştirilmiş bir insanım” dedi.

detaylar, Haber Linki

Bryan Johnson kimdirgen terapisi nedir?gençleşmenin yollarıgenetiği değişmiş insanwho is the Bryan Johnson