Küçük bir atom altı parçacığın bilinen fizik yasalarına uymadığı.

Doğadaki 5. temel kuvvete ilişkin 'güçlü kanıtlar ortaya çıktı'

Yapılan bir deneyde, doğadaki 5. temel kuvvete ilişkin ‘güçlü kanıtlar ortaya çıktı’.

ABD’de yapılan bir deneyde bilim insanları, küçük bir atom altı parçacığın bilinen fizik yasalarına uymadığını açıkladı. Fizikçiler bu durumun doğadaki beşinci temel kuvvetin kanıtı olduğunu söylüyor.

ABD’de bilim insanları, yapılan bir deneyde küçük bir atom altı parçacığın bilinen fizik yasalarına uymadığını açıkladı. Fizikçiler bu durumun doğadaki beşinci temel kuvvetin kanıtı olduğunu söylüyor.

ABD’nin Illinois eyaletindeki Batavia şehrinde, Fermi Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı’nda (Fermilab) gerçekleştirilen “Muon g-2” adlı deneylerde atom altı parçacık olan müonların davranışı incelenerek fizikte yeni olayların işaretleri araştırılıyor.

Fermilab, Twitter’da yaptığı duyuruda, “Muon g-2 deneyinin ilk sonuçlarının yeni fizik kanıtlarını güçlendirdiğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Muon g-2 deneyinin Eş Sözcüsü ve İtalyan Ulusal Nükleer Fizik Enstitüsü’nden fizikçi Graziano Venanzoni, “Bugün sadece bizim değil, tüm uluslararası fizik camiasının uzun zamandır beklediği olağanüstü bir gün” dedi.

Fizikçiler, söz konusu deneylere ait sonuçların, kozmosun doğası ve evrimi için hayati önem taşıyan, henüz bilim tarafından bilinmeyen madde ve enerji formlarını işaret edebileceğini öne sürüyor ve deneylerin ispatlanması durumunda fizik yasalarının tamamen değişebileceğini ifade ediyor.

Detaylar, Haber Linki

5 temel kuvvet nediratom parçacıklarıbilinmeyen atom parçacağıfermilab açılımıMuon g-2 deneyi