Çocuk yaşta evlilik.

Kendisinden 15 yaş büyük adamla nişanlandırılan 13 yaşındaki kız
80%
Awesome
  • Design

Kendisinden 15 yaş büyük adamla nişanlandırılan 13 yaşındaki kız devlet korumasına alındı! Ablası da 16 yaşındayken evden kaçmış.

  • 13 yaşında nişanlandırılan kız devlet korumasına alındı. Konya’nın Beyşehir ilçesinde ailesi tarafından kendisinden 15 yaş büyük Ali G. ile nişanlandırılan 13 yaşındaki C.S., savcılık kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından devlet koruması altına alınıp, yurda yerleştirildi. C.S.’nin ilk ifadesinde ise nişanın kendi isteğiyle yapıldığını, ailesinin baskısı olmadığı ve nişanlısını da sevdiğini söylediği öğrenildi.

Beyşehir ilçesi Karaali Mahallesi’nde oturan ve eşinden ayrı yaşayan Osman S., 8’inci sınıf öğrencisi kızı C.S.’yi aynı mahallede oturan ve kızından 15 yaş büyük olan Ali G. ile nişanladı.

7 Aralık’ta evde yapılan nişan merasimi ise davetliler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyada yayınlandı. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri görüntüler üzerine inceleme başlattı.

Detaylar, Haber Linki

13 yaşında evlilikBeyşehir ilçesi Karaali Mahallesi'Konya'nın Beyşehir ilçesiküçük yaşta evlilik