Güneş enerjisini depolayabilen bir molekül geliştirdiler.

İsveç’in Linköping Ünivertsitesi’nden araştırmacılar.

Güneş enerjisi depolayan molekül geliştirildi.

İsveç’in Linköping Ünivertsitesi’nden araştırmacılar güneş enerjisini depolayabilen bir molekül geliştirdiler.

Amerikan Kimya Derneği dergisinde yayımlanan araştırma makalesine göre, geliştirilen molekül güneşten enerji alarak kimyasal bağlarında bu enerjiyi depolayabiliyor. Araştırmacılar söz konusu molekülün uzun vadede olası kullanımını güneş enerjisinin depolanması ve daha sonra bu enerjinin verimli bir şekilde tüketimi olarak öngörüyorlar.

Dünyanın güneşten aldığı enerji güneş enerjisi tesisleri tarafından kullanılıyor, ancak güneş enerjisinin önündeki zorluklarından biri bu enerjinin güneş olmadığı zamanlarda kullanılabilmesi için için verimli bir şekilde depolanması. Linköping Üniversitesi’ndeki bilim insanları yeni bir molekülde güneşten enerji alarak depolama olasılığını araştırmaya yönlendirdi.

Linköping Üniversitesi, Fizik, Kimya ve Biyoloji Departmanı Hesaba Dayalı Fizik Profesörü Bo Durbeej, geliştirilen molekülün iki farklı formu olduğunu söyledi ve ekledi, “Bu formlardan biri güneşten doğrudan enerji alabilen bir ana form. Diğeri ise enerjiyi depolayabilen ve enerji açısından zengin bir form. Bu da molekülün enerjiyi daha sonra kullanabilmek adına verimli bir şekilde depolayabilmesini sağlıyor.”

Detaylar, Haber Linki

Amerikan Kimya DerneğiGüneş enerjisi depolamagüneş enerjisini depolayabileİsveç’in Linköping Ünivertsitesi