2,7 milyar dolarlık dev Perseverance görevi bugün kalkışa geçiyor.

NASA'nın Mars'ta 'teknoloji şovu' yapacak.

NASA’nın Mars’ta ‘teknoloji şovu’…

NASA’nın Mars’ta ‘teknoloji şovu’ yapacağı Perseverance görevi bugün fırlatılıyor 2,7 milyar dolarlık dev Perseverance görevi bugün kalkışa geçiyor. NASA’nın en büyük hedefi Mars’ta yaşam izleri aramak olacak. Ayrıca tarihte bir ilk olarak Mars’ta helikopter uçurma hedefi de var.

Amerikan uzay ajansı NASA’nın tarihi Mars görevi Perseverance için artık geri sayım resmen başladı. 30 Temmuz TSİ 14.50’de kalkışa geçecek olan Perseverance misyonu, yaklaşık yedi aylık ve 480 milyon kilometrelik dev bir yolculuğun ardından Şubat 2021’de Kızıl Gezegen’e ulaşacak. Perseverance görevinde NASA adeta bir teknoloji şovu yapmaya hazırlanıyor.

Mars’ta yaşam izleri arayacak

NASA’nın Perseverance görevindeki en büyük hedefi, “Mars’ta yaşam var mıydı?” sorusuna yanıt bulmak olacak. Mars’ın bundan milyarlarca yıl önce tıpkı Dünya’ya benzediği; güçlü bir atmosfere ve okyanuslara sahip olduğu tahmin ediliyor. Perseverance gezgini Kızıl Gezegen’in geçmişini araştırarak bu dönemlerin izlerine ulaşmaya çalışacak.

Perseverance gezgini, 49 kilometre genişliğinde olan Jezero Krateri’ne indirilecek. Jezero Krateri’nin milyarlarca yıl önce büyük bir nehir ve göle ev sahipliği yaptığı biliniyor. Yani yaşam izleri aramak için çok uygun bir ortam. Perseverance, üzerindeki çeşitli ekipmanlarıyla birlikte buranın jeolojisini ve toprak yapısını inceleyecek.

Detaylar, Haber Linki

Sosyal

mars da yaşam izlerimarsa giden robotlarnasa teknoloji şovNASA'nın Perseverance