Amerika’da yaşanan ekonomik kriz, otomotiv sektörünün artçı depremlerle sarsılmasına neden olmuştu.

Amerika’da Otomobil Fiyatları Aşırı Yükseldi ve Durumun Düzelmeyeceği Söyleniyor!

Amerika’da Otomobil Fiyatları Aşırı Yükseldi ve Durumun Düzelmeyeceği Söyleniyor!

Amerika’da yaşanan ekonomik kriz, otomotiv sektörünün artçı depremlerle sarsılmasına neden olmuştu. Durum ikinci ele de yansımış ve vatandaşlar araç alamaz hale gelmişler.

Dünyada sıfır araçlar kadar ikinci el araçların da fiyatları günden güne yükseliyor. Global çaptaki krizler ve firmaların çalkantılı dönemleri, tedirginlikle birlikte satış fiyatlarına yansıdı. Herkes gözle görülür şekilde otomobil fiyatlarının tavan yaptığının farkında. Reuters‘in yer verdiği haberde, ABD vatandaşlarının eskisi gibi araba alamadığı söyleniyor.

Tombik

Öyle ki bizim ülkemiz asgari ücretleriyle araba satın alma gücüne göre, Avrupa ve Amerika bölgelerindeki orantılar alıma daha elverişlidir (bildiğimiz kadarıyla). Son raporlara göre artık o pazarlarda da araç satım alımları belirli nedenlere göre yüksek bir düşüş grafiği çizmiş. Orantısız bir şekilde de fiyatlar artmış. İşte detaylar;
Bir arabaya sahip olmanın Amerika’da da zor olduğu söylendi.

Milyonlarca insanın, aldıkları arabaların taksitlerini ödeyemediği görülmüş. New York Federal Reserve’ye göre 7 milyondan fazla vatandaşın kredi gecikmelerinde ortalama 90 gün geride kalmışlar. Buna etki olarak vatandaşların kredi puanları düşürülmüş ve ciddi şekilde kara listeler oluşmuş.

En büyük nedenlerin başında ekonomik gerilemeler geliyor. Finansal çukurun içine düşen ABD’de üretim ile satışlardaki orantısızlığın yansıması olarak yüksek fiyatlar karşılarına çıkıyor. Bir araç üretiminin ortalama maliyeti şirketleri yoracak şekilde çıkış yaptığından, bunu fiyatlara yansıtıyorlar.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks