AKP’nin “dindar nesil yetiştirme” hedefi eğitim sistemini altüst etmeye devam ediyor.

Okullar camiye dönüştürülüyor.

AKP’nin “dindar nesil yetiştirme” hedefi eğitim sistemini altüst etmeye devam ediyor. İstanbul’da Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin spor salonu mescide dönüştürüldü. Fatih ilçesinde ise tüm öğrenciler toplu sabah namazına davet edildi. Eğitim-İş, eğitimi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yönetir hale geldiğini açıkladı.

AKP iktidarının ‘’dindar nesil yetiştirme’’ uygulamaları tam gaz devam ediyor. İstanbul’daki bir lisenin binası, dini referanslara göre düzenlendi, spor salonu cuma namazı için mescit olarak kullanılmaya başlandı. Spor salonunda cuma namazı kılınan Bahçelievler Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin internet sitesine, “Cuma namazlarımızı okulumuzda kılıyoruz” başlığıyla fotoğraflar da konuldu. Okulun internet sitesinde yapılan açıklamada da “6 Kasım 2017 tarihinden itibaren öğrencilerimizin güvenliğini de düşünerek cuma namazlarımızı okulumuzda kılmaya başladık” denildi.

Tombik

Demokrasinin böylesi

Okullardaki herhangi bir düzenlemeyi hayata geçirirken velilere, sendikalara ve eğitimcilere kulağını kapatan MEB, İstanbul’un Fatih ilçesinde ise tezat bir uygulamaya geçti. Bir öğrencinin ‘toplu namaz’ önerisi, ilginç bir bürokratik yazışma ağına yol açtı. Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ilçe kaymakamlığına gönderilen yazıda ise ilçedeki tüm öğrencilerin toplu sabah namazı kılınmasına davet edilmesi isteğinin uygun olduğu belirtildi. Yazı şöyle: “İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi ve Fatih İlçe Öğrenci Meclisi Başkanı …….’nın l, 15.12.2017 Cuma günü Pertevniyal Valide Sultan Camii’nde, Fatih ilçesinde eğitim öğretim gören tüm öğrencilerle beraber sabah namazı programı yapmak istemekte ve programın müdürlüğümüze bağlı tüm okullara duyurulmasını talep etmektedir. Talepleri müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.’’.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks