AKP, muhalefetin Erdoğan’la ilgili soru önergelerine, TBMM İçtüzüğü’nü gösterdi.

Gerekçe içtüzük… Erdoğan sorusu soramazsınız!

AKP, muhalefetin Erdoğan’la ilgili soru önergelerine, TBMM İçtüzüğü’nü göstererek “Cumhurbaşkanımızla ilgili konularda soru sorulamayacağı” gerekçesiyle yanıt vermiyor. Ancak daha önce Gül’le ilgili soru önergelerine yanıt verilmişti.

AKP hükümeti, muhalefet milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili yazılı soru önergelerine, TBMM İçtüzüğü’nü adres göstererek “sorunun hükümet adına başbakan ve bakanlardan bilgi istemekten ibaret olması nedeniyle Cumhurbaşkanımızla ilgili konularda soru sorulamayacağı” gerekçesiyle yanıt vermiyor. Ancak daha önce eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili soru önergelerine yanıt verilmişti. AKP hükümeti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili milletvekillerinin soru önergelerine yanıt vermeme politikasını sürdürüyor. Son olarak CHP’li Mahmut Tanal’ın, “Cumhurbaşkanımızın kaç danışmanı vardır, danışmanlardan kaçı başdanışmandır? Danışmanların ve baş danışmanların aldıkları aylık ücret ne kadardır? Danışmanların ve başdanışmanların oturdukları konut kendilerine tahsis edilmekte midir, kira ücretleri Cumhurbaşkanlığı tarafından mı ödenmektedir? Danışmanlara tahsis edilen araç var mıdır? Eğer tahsis edilen araç varsa bu araçların yakıt gideri, bakım ve onarım giderleri kim tarafından karşılanmaktadır” sorularını içeren yazılı önergesine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yanıt verilmedi. Bozdağ, TBMM İçtüzüğü’nün 96. maddesine dikkat çekerek, “TBMM’nin bilgi edinme yollarından biri olan sorunun hükümet adına başbakan ve bakanlardan bilgi istemekten ibaret olması nedeniyle, sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili konularda soru sorulamayacağından soru önergesinde yer alan hususlara cevap verilmesine yasal imkân görülememiştir” dedi.

Tombik

Gül için yanıt verilmişti

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks