Aklımızla dalga geçiyorlar…

Hani bu kalem varya sürekli mürekkeplenen ve gerçekleri kağıdın üzerine akıtan, siz bunun kanla yazılmasını bekliyorsunuz galiba filmlerdeki gibi ancak o zaman gözleriniz açılacak bir korku akımına kapılıp beyin hücreleriniz harekete geçecek.

O kadar komik bir düzen var ki şuan hayatınızda, neden bunun farkına varamıyorsunuz gerçek soru bu olsa gerek…

– Şu Corona, covid, korona, kovid veya her ülkenin kendi dilinde tanımlanmasının sebebi nedir? Virüs bir tane olmasına ve tanımlanan bir ismi olmasına rağmen neden her ülkede kendi dilinde yeniden tanımlandı…Bunun insan üzerindeki etkisi nedir? Neden tüm dillerde kendi özgüzünü kazanarak tüm insanlara medya üzerinden servis ediliyor…

Tombik

– Sokağa çıkma yasağı neden tüm sektörlere bir anda ve uzun süreli uygulanmıyor?

– Neden bu virüs bazı insanları iyileştiriyor bazı insanları iyileştirmiyor.

– Neden hastalığı kapma ve ölüm oranı arasındaki rakamsal düzen çok farklı değil.

– Virüs bulaşanlara neden pozitif vaka deniliyor?

– Neden şehitlerin TV lerde isimleri ve resimleri yayınlanırken, virüsten ölenlerin isimleri ve resimleri yayınlanmıyor?

– Maskenin önemi var ise neden insanlara zorunlu olarak maskeli bir şekilde sokağa çıkma zorunluluğu getirilmiyor?

– Hayat durma noktasına gelirken TV reklamları bir anda Evde Kal sloganı ile reklamlarına hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor?

– Hem mesaj ile yardım istenirken hem de nasıl bir sosyal yardım kampanyası başlatılılarak insanlara para yardımı yapılıyor?

– Peki petrolün düşmesi döviz kurlarının yükselmesi hatta altın ve değerli taşları halen hiç bir şey yokmuş gibi hareket etmesi neyin nesi?

– Neden virüsten önce bütün özel ve devlet bankaları ihtiyaç Kredisi adı altında işlem başlatarak milyonlarca insanı borçlandırdı?

daha bunun gibi düşündüğünüzde bir sürü olayın aklımız ile oynandığının gerçeğini göstermesine rağmen, insanların halen mal ve aptal gibi hareket etmeleri korkunç değil mi?

Korkunun esareti tarih boyunca böyle bir şekilde görülmemiştir.

Hani geçmiş diyorsunuz ya, bugün geçmiştekileri mezarlarından kaldırsanız halinize bakıp nasıl gülerlerdi bir bilseniz…

Siz demiyor muydunuz ‘ Ölümlü dünya bugün varız yarın yokuz…‘ diye

Özgürlüğünüz elinizden göz göre göre alındı. Neyi savunup neyi iddia edip neye ibadet edeceksiniz…

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks