Afrika ülkeleri Nijer, Mali ve Burkina Faso’da halk sokaklara döküldü.

Üç ülke ayağa kalktı! ABD ve Fransa ülkemizden defol

Üç ülke ayağa kalktı! ABD ve Fransa ülkemizden defol.

Afrika ülkeleri Nijer, Mali ve Burkina Faso’da halk sokaklara döküldü. Üç ülkede ABD ve Fransa askeri üslerinin aleyhine protestolar düzenlendi.

Afrika ülkesi Nijer ve Mali’den sonra Burkina Faso’da da kıtadaki Batılı askeri üslerin varlığına karşı gösteriler düzenlendi.

Tombik

Yerel basındaki haberlere göre, başkent Vagadugu’da çok sayıda sivil toplum kuruluşu, kıtadaki yabancı askeri üslerin varlığını kınamak için gösteri yaptı.

Bourse du Travail binası önünde bir araya gelen göstericiler, Batılı güçlerin Afrika’daki varlığının sadece “eski sömürge güçlerinin egemenliğini artırdığı ve doğal kaynakların yağmalanmasına zemin hazırladığı” gerekçesiyle yabancı güçlerin kıtadan özellikle Burkina Faso’dan ayrılmasını talep etti.

“Batılı güçlerin tek hedefi doğal kaynaklarımızı sömürmek”

Demokratik Gençlik Örgütü Başkanı Gabin Korbeogo burada yaptığı konuşmada, yabancı güçlerin teröristlerle mücadeleyi bahane ederek Sahel bölgesinde yerleştiğini söyledi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks