Adalet Bakanlığı, 14 bin 504 sözleşmeli personel alımı yapacak.

İşte başvuru tarihleri.

Adalet Bakanlığı 14 bin personel alacak! İşte başvuru tarihleri.

Adalet Bakanlığı ceza infaz kurumlarında, adalet komisyonlarında, adlî ve idarî yargıda görev yapmak üzere 206 bin aday arasından 14 bin 504 sözleşmeli personel alacak. Bakanlık, avukattan şoföre, infaz koruma memurundan zabıt kâtibine kadar birçok alanda eleman arıyor.

Adalet Bakanlığı, 14 bin 504 sözleşmeli personel alımı yapacak. Bakanlık, dört farklı alanda personel alımı için ilana çıktı ve buna göre Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren adaylar arasından farklı unvanlarda 14 bin 504 personel alacağını duyurdu.Bunlardan biri, Adalet Bakanlığı merkezinde çalışmak için tam zamanlı 10 avukat, 20 adet istatistikçi, 30 şoför, 40 destek personeli (hizmetli), aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde çalıştırılmak üzere 50 psikolog, 50 sosyal çalışmacı olmak üzere toplam 200 sözleşmeli personel alacak.

Tombik

Başvuru şartlarını taşıyan adayların KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanarak avukat, istatistikçi, hizmetli, psikolog ve sosyal çalışmacı pozisyonları için alınacak kişi sayısının 5 katı, şoförlük içinse alınacak kişi sayısını 10 katı aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacak. Başvuracak adaylarda aranan şartlar ise devlet memurluğu şartlarının dışında; avukat başvuruları için hukuk fakültesinden mezun olmak ve avukatlık ruhsatına sahip olmak. İstatistik lisans bölümünden mezun olanlar ise istatistik kadrosu için müracaat edecek.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks