ABD’nin Tennessee eyaletinde bir kadını öldürmekten 36 yıldır cezaevinde olan mahkum

Elektrikli sandalye ile idam edildi! Son sözleri şaşırttı.

Elektrikli sandalye ile idam edildi! Son sözleri şaşırttı.

ABD’nin Tennessee eyaletinde bir kadını öldürmekten 36 yıldır cezaevinde olan mahkum, zehirli iğne yerine elektrikli sandalye ile infazı seçti.

ABD’nin Tennessee eyaletinde zehirli iğneyle acı çekmek istemediğini söyleyen bir idam mahkumu, elektrikli sandalyeyle infaz edildi.

Tombik

1981 yılında zihinsel özürlü bir kadını öldüren David Earl Miller, Perşembe akşamı idam edildi. 61 yaşındaki Miller, 36 yıldır hapisteydi.

“Ölüm vuruşu başlıyor”

Amerikan medyası, mahkumun infazdan önce son olarak “Ölüm vuruşu başlıyor” dediğini bildiriyor. Çok sayıda medya üyesi, idam haberini yapmak üzere Riverbend Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne geldi. Dışarıda ise, ölüm cezasına karşı çıkanlar gösteri yaptı.

Miller, Tennessee eyaletinde 1960’tan beri elektrikli sandalyeyle idam edilen üçüncü mahkum oldu.

İnfaz yöntemini mahkum seçiyor.

Tennessee eyaleti, 1999’dan önce işlenen suçlarda hüküm giyen mahkumlara zehirli iğne yerine elektrikli sandalyeyi seçme hakkı tanıyor.

Eyalette Ağustos ayındaki bir infazda Billy Ray Irıck adlı bir mahkumun, zehirli iğneden sonra 20 dakika can cekiştiği açıklanmıştı. Bunun üzerine Edmund Zagorski adlı 63 yaşındaki başka bir mahkum da elektrikli sandalye talebinde bulunmuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks